Vážení zákazníci, aktuálně evidujeme zvýšené množství dotazů. Objednávky a dotazy k produktům postupně vyřizujeme. Děkujeme za trpělivost. Tým Cannasan.

Změřit, jak moc medvědovy bolesti ustoupily, lze těžko. Ve prospěch účinnosti konopných přípravků na zvířecí artrózu ale v plzeňské zoo hovoří sic pomalá, avšak konečně neukulhaná chůze levharta sněžného. Nebo rozjívenost lemura, jehož poznávacím znamením bývala kvůli artróze vykousaná srst na nohách. Teď nám drze skáče do vozu a Pokorný dokonce váhá, zda mi ukazuje správného pacienta. 

„Jakmile se na jaře začnou před výběhem ztrácet pamlsky, což znamená, že se medvěd probouzí, už mi z Plzně volají. Měsíčně sní skoro kilo a půl naší směsi,“ směje se František Bednařík, český průkopník léčby zvířat za pomoci konopí. „Běžně se přípravky zkouší na opicích, zvířatech. Já to naopak přinesl od lidí,“ pokračuje.

Bednařík na základě zkušeností s lidskými pacienty poprvé přidal konopný výtažek do žrádla svému churavějícímu psovi. Usoudil tehdy, že když mají zvířata stejně jako lidé ve svém těle endokanabinoidní systém, mohlo by na ně konopí účinkovat podobně. Teď, o čtyři roky později, má za sebou zkušenost s Bednaříkovou konopnou směsí přibližně pět set zvířat z říše plazů, šelem i hlodavců.

Pokračování článku najdete zde: http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detail/3169-uz-jsem-chtel-psovi-kopat-hrob

Zdroj: Magazín Legalizace